Επτά υλικά επένδυσης εξωτερικού τοίχου
για να βελτιώσετε το σπίτι σας

Η επένδυση εξωτερικών τοίχων εξελίχθηκε αρκετά την τελευταία δεκαετία. Σήμερα, μπορείτε να επιλέξετε ένα από μια μεγάλη γκάμα υλικών επένδυσης, καθένα από τα οποία εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς και λειτουργίες. Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις απαιτήσεις του έργου, μπορείτε να διαλέξετε το τούβλο, το φυσικό ή συνθετικό ξύλο, τη φυσική πέτρα, τα κεραμικά ή πορσελάνινα πλακίδια ή τις μεταλλικές επιφάνειες.

Η επιλογή του σωστού υλικού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Πρέπει να αναλύσετε λεπτομερώς τις ιδιότητες τους και να κατανοήσετε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους για να βρείτε ποιο είναι πιο κατάλληλο για το δικό σας έργο. Η σωστή επιλογή μπορεί να βελτιώσει τη μορφή και τη λειτουργία του σπιτιού σας ή αλλά μπορεί και να μειώσει τη δομική του ακεραιότητα, την αισθητική και την αξία του ακινήτου σας.

Ας γνωρίσουμε τα πλεονεκτήματα των πιο γνωστών υλικών επένδυσης:


Επένδυση με τούβλο

Επένδυση με τούβλο

Το τούβλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή υλικά επένδυσης του τελευταίου αιώνα. Η επένδυση από τούβλα βελτιώνει την εμφάνιση του κτιρίου προστατεύοντάς το παράλληλα από τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες. Προτιμάται έναντι άλλων υλικών λόγω των πολυάριθμων πλεονεκτημάτων που προσφέρει. Το κύριο πλεονέκτημα είναι η ανθεκτικότητα. Τα τούβλα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στις εξωτερικές συνθήκες και στη φωτιά, μη τοξικά και οικονομικά. Οι εξωτερικές επενδύσεις από τούβλα παρέχουν εξαιρετική θερμομόνωση και ηχομόνωση. Αυτό το εξαιρετικά θερμικά αποδοτικό υλικό σε συνδυασμό με ένα σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης αποδεικνύεται μια έξυπνη επένδυση. Μπορείτε να εξοικονομήσετε μέχρι και 25% στους λογαριασμούς κατανάλωσης ενέργειας. Είναι ένα επαναχρησιμοποιήσιμο, ανακυκλώσιμο υλικό, με χαμηλό κόστος συντήρησης. Τα τούβλα είναι διαθέσιμα σε ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων, φινιρισμάτων και μοτίβων.

Επένδυση με μασίφ ξύλο

Επένδυση με μασίφ ξύλο. Μπορείς να επιλέξεις κάθετη, οριζόντια ή διαγώνια τοποθέτηση των ξύλων προφίλ.

Η δημοτικότητα του φυσικού ξύλου στην επένδυση εξωτερικών τοίχων έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια ως ένα φυσικά ανακυκλώσιμο υλικό, το οποίο βελτιώνει την εμφάνιση του σπιτιού σας και μειώνει την κατανάλωση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη. Οι εξαιρετικές ιδιότητες θερμομόνωσης και ηχομόνωσης που διαθέτει, βελτιώνουν την ποιότητα του εσωτερικού χώρου, προσφέροντας σας ένα ζεστό και ήρεμο χώρο διαβίωσης. Αυτό το πρακτικό και βιώσιμο εξωτερικό φινίρισμα διατίθεται σε μια μεγάλη ποικιλία ειδών, σε πολλές ποιότητες και προφίλ δίνοντας σας τη δυνατότητα να επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο δικό σας σπίτι. Ο καναδικός κόκκινος κέδρος, το πεύκο Σιβηρίας και Σουηδίας είναι από τα πιο δημοφιλή μαλακά ξύλα που χρησιμοποιούνται σήμερα παγκοσμίως. Η γλυκιά καστανιά και η ευρωπαϊκή δρυς είναι δύο είδη σκληρού ξύλου που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε έργα επένδυσης εξωτερικού τοίχου.

Επένδυση με πλακίδια ή φυσική πέτρα

Η φυσική πέτρα και τα κεραμικά και πορσελάνινα πλακίδια, προσθέτουν μια αίσθηση κομψότητας, καθαρότητας και διαχρονικότητας στο σπίτι σας. Επιλέγοντας ένα κομψό μοντέρνο σχέδιο πλακιδίων ή τη φυσική υφή της πέτρας, επιλέγεται υλικά εξαιρετικά ευπροσάρμοστα, εξαιρετικά ανθεκτικά, με μεγάλη διάρκεια ζωής και εύκολα στη συντήρηση. Επίσης, έχουν πολύ καλές μονωτικές ιδιότητες που αυξάνουν την ενεργειακή αποδοτικότητα του σπιτιού σας. Τα πλακίδια και οι πέτρες έρχονται σε διάφορα χρώματα, τελειώματα, σχήματα και μεγέθη.

Επένδυση με συνθετική ξυλεία

Επένδυση με συνθετική ξυλεία

Η σύνθετη ξύλινη επένδυση, ένας μοναδικός συνδυασμός ανακυκλωμένου ξύλου και πλαστικού, συνδυάζει την παραδοσιακή εμφάνιση του ξύλου με την αντοχή ενός ‘μηχανικού’ σύνθετου υλικού. Διατίθεται σε μια σειρά από χρώματα, πλάτη και στυλ που ταιριάζουν τόσο σε σύγχρονα όσο και σε παραδοσιακά σπίτια.

Επένδυση με μεταλλικά πάνελ

Το αλουμίνιο, ο ψευδάργυρος, ο ανοξείδωτος χάλυβας, το corten (‘χάλυβας παντός καιρού’) και ο χαλκός είναι υλικά διαθέσιμα σε διάφορα χρώματα και προφίλ, προσδίδει ένα σύγχρονο βιομηχανικό στυλ στην κατοικία σας. Οι πιο συνηθισμένοι τύποι μετάλλων που χρησιμοποιούνται σε εξωτερική επένδυση είναι ο χάλυβας και το αλουμίνιο. Το αλουμίνιο είναι το πιο ανθεκτικό στη διάβρωση. Η ανθεκτικότητα της μεταλλικής επένδυσης εξαρτάται από τον τύπο των χρησιμοποιούμενων μετάλλων, το ρυθμό έκθεσης του κτιρίου σε εξωτερικές κλιματικές συνθήκες και την αποτελεσματικότητα του συστήματος διάβρωσης. Η μεταλλική επένδυση μπορεί να στηριχθεί με πολλούς τρόπους στον σκελετό της κατασκευής υποστήριξης.

Μεταλλικά επίπεδα πάνελ αλουμινίου

Σχετικά άρθρα