Πληροφορίες για μένα

Γεια σας,
το όνομα μου είναι Βάγια Κόμνου. Με την λαχτάρα να σχεδιάζω άνετα, λειτουργικά και φιλικά προς το περιβάλλον σπίτια με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και να μοιράζομαι ιδέες και ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές λύσεις, άρχισα να γράφω στο ecohabitat. Το πάθος μου για το ενεργειακά αποδοτικό σχεδιασμό κτιρίων με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και τη minimal αισθητική με ωθεί να διερευνώ νέα έργα αρχιτεκτονικής, καθώς και παλιότερες κατοικίες από όλο τον κόσμο και να εξετάζω νέες βιώσιμες μεθόδους κατασκευής. Σε αυτή την ιστοσελίδα θα βρείτε προσεκτικά επιλεγμένο οπτικό υλικό (φωτογραφίες, σκίτσα, διαγράμματα, σχέδια) που θα σας ενημερώνει και θα σας εμπνέει πάνω σε θέματα αρχιτεκτονικής και design και υλικό από τα έργα μου. Σας συστήνω να επισκέπτεστε συχνά το blog για να ενημερώνεστε για τις νέες ενεργειακά αποδοτικές οικίες αλλά και τις ανακαινίσεις υφιστάμενων κτιρίων.
Πέρα από την εβδομαδιαία ανάρτηση άρθρων στο ecohabitat, εργάζομαι επίσης ως αρχιτέκτονας. Ασχολούμαι με το σχεδιασμό νέων κατοικιών, την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση υφιστάμενων κτιρίων και τον εσωτερικό σχεδιασμό. Είμαι πιστοποιημένη Ενεργειακός Επιθεωρητής Κτιρίων και αναλαμβάνω την έκδοση πιστοποιητικών ενεργειακής απόδοσης για κτίρια κατοικιών. Ταυτόχρονα, προτείνω λύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής τους απόδοσης. Η απλότητα και η οικονομία του παθητικού κτιρίου ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία μου για τη κατασκευή όμορφων, ενεργειακά αποδοτικών, οικολογικών σπιτιών. Είμαι Πιστοποιημένη Σχεδιάστρια Παθητικών Κτιρίων από τον Ιούνιο του 2017.
Είμαι μητέρα δύο παιδιών, της Αγγελικής και του Λουκά και ζω με τον σύζυγό μου στη Θεσσαλονίκη. Έχω εμπειρία πάνω από 10 χρόνια στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την τέχνη. Εάν ενδιαφέρεστε να συνεργαστείτε μαζί μου ή αν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις συνεργασίας, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου εδώ. Μπορείτε επίσης να με ακολουθήσετε στο Instagram για φωτογραφίες και βίντεο, στο Facebook για ενημερώσεις και άρθρα του blog και στο Pinterest για έναν κατάλογο εικόνων με θέμα την αρχιτεκτονική, το εσωτερικό σχεδιασμό και ιδέες DIY.