Υπηρεσίες

Η ομάδα του ecohabitat είναι παθιασμένη με το σχεδιασμό κατοικιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης που είναι εύκολο να κατασκευαστούν, οικονομικά να διατηρηθούν, όμορφα και άνετα να κατοικηθούν.

Η διαβίωση σε ένα παθητικό σπίτι σημαίνει ότι ζεις σε ένα άνετο και υγιές περιβάλλον εσωτερικού χώρου, με σταθερή εσωτερική θερμοκρασία όλο το χρόνο. Τα σπίτια μας κατασκευάζονται με απλά, ανθεκτικά υλικά και χρησιμοποιούν τον ήλιο και τον άνεμο προς όφελός μας. Το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και των δαπανών συντήρησης. Το όραμα μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σπίτι ιδανικό για εσάς και τον τρόπο ζωής σας.


Αρχιτεκτονική Μελέτη

Το στούντιο μας αγκαλιάζει τις επιθυμίες σας και αναλαμβάνει τη φροντίδα όλου του έργου από την σύλληψη της ιδέας μέχρι την κατασκευή της νέας σας κατοικίας. 

Η διαδικασία σχεδιασμού του σπιτιού σας είναι αποκλειστικά συνεργατική. Θα σας δώσουμε ειλικρινείς απόψεις και δημιουργικές ιδέες. Μέσα από το τελικό αποτέλεσμα θα αναγνωρίσετε ότι αυτό το σπίτι είναι για εσάς. Η διαδικασία μας λειτουργεί μέσα από αυτές τις φάσεις σχεδιασμού:

Στάδιο 1: Σύλληψη ιδέας

Σύλληψη της κεντρικής σχεδιαστικής ιδέας με βάση τις ανάγκες και την αισθητική σας, τις απαιτήσεις της τοποθεσίας, το προϋπολογισμό, τη λειτουργικότητα και την ενεργειακή απόδοση του κτιρίου.

Σχηματική απεικόνιση για να εξερευνήσετε μια ποικιλία επιλογών για τη διάταξη των δωματίων και τον τρόπο που σχετίζονται μεταξύ τους και με το εξωτερικό περιβάλλον.

Στάδιο 2: Εξέλιξη σχεδιαστικής πρότασης

Η επιλεγμένη αρχιτεκτονική πρόταση θα απεικονιστεί σε μια σειρά από δισδιάστατα και τρισδιάστατα (3D μοντέλο) σχέδια, ώστε να αποκτήσετε μια πλήρη εικόνα της λειτουργίας, της δομής και της μορφής του σπιτιού καθώς και της προβλεπόμενης δαπάνης εκτελέσεως του έργου σας. Μόλις οι προδιαγραφές του σπιτιού και το κόστος κατασκευής συμφωνηθούν, τότε μπορούμε να συνυπογράψουμε μια σύμβαση έργου.

Ο ενεργειακός σχεδιασμός (energy modelling) με τη χρήση του λογισμικού Passive House Planning Package (PHPP) από την αρχη της διαδικασίας προσδιορίζει την ενεργειακή απόδοση τόσο του συνόλου του κτιρίου όσο και των επιμέρους στοιχείων του, διασφαλίζοντας την βέλτιστη ενσωμάτωση όλων των στρατηγικών ενεργειακής απόδοσης.

Στάδιο 3: Μελέτη εφαρμογής και έκδοση οικοδομικής άδειας

Ολοκληρώνουμε τα τελικά αρχιτεκτονικά σχέδια, ενσωματώνοντας σε αυτά την πληροφορία των ειδικών μελετών εφαρμογής. Παρουσιάζουμε μια οριστική και λεπτομερή εικόνα της κατασκευής του έργου αναφορικά με υλικά, τεχνικές, κόστος, χρόνος κατασκευής. Διατυπώνουμε τις προτεινόμενες λύσεις σε τεχνικές πληροφορίες με τη μορφή σχεδίων, πινάκων, τεχνικών προδιαγραφών κ.τ.λ.. Φροντίζουμε για όλα τα έγγραφα που απαιτούνται από την αρμόδια ελέγχουσα υπηρεσία για την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Στάδιο 4: Κατασκευή

Προσφέρουμε υπηρεσίες επίβλεψης της κατασκευής κατά τη διάρκεια οικοδόμησης του έργου ώστε να διασφαλιστεί η ορθότητα της εφαρμογής της μελέτης, η ποιότητα του παθητικού σπιτιού, η στατική επάρκεια του, η ποιότητα των υλικών κ.α.


Ανακαίνιση με ενεργειακή αναβάθμιση και Διακόσμηση εσωτερικού χώρου


Πιστεύουμε ότι είναι ευθύνη μας να σχεδιάζουμε εσωτερικούς χώρους που υποστηρίζουν, ενισχύουν και εμπνέουν τους ανθρώπους που τους χρησιμοποιούν. Γιατί δεν δημιουργείτε ένα περιβάλλον που να σας εμπνέει;

Η ανακαίνιση του σπιτιού σας αφορά τόσο την επίτευξη των ιδανικών συνθηκών θερμοκρασίας, υγρασίας, και ποιότητας εσωτερικού αέρα και φυσικού φωτισμού, όσο και την αίσθηση της λαβής της πόρτας στην παλάμη σας, τη τοποθέτηση ενός κάδρου σε ένα τοίχο ή το λεπτό παιχνίδι του ηλιακού φωτός σε έναν τοίχο. Στόχος μας είναι η δημιουργία εσωτερικών χώρων που είναι λειτουργικοί, κομψοί, ενεργειακά αποδοτικοί και που προκαλούν μια αίσθηση ηρεμίας και άνεσης.

Μαζί σας θα αξιολογήσουμε την τωρινή κατάσταση του χώρου σας και θα συζητήσουμε τις αλλαγές και τις προσθήκες που απαιτούνται, ώστε να μετατραπεί σε ένα άνετο, ευχάριστο περιβάλλον, με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση. Ένα υφιστάμενο κτίριο ή διαμέρισμα μπορεί να αναβαθμιστεί ενεργειακά χρησιμοποιώντας κατάλληλες πρακτικές εξοικονόμησης ενέργειας, που συμφωνούν με τα πρότυπα EnerPHit, και να μετατραπεί σε χώρο χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Προσφέρουμε μια πλήρη σχεδιαστική πρόταση και είμαστε εκεί για σας σε κάθε βήμα σχεδιασμού και υλοποίησης. Η επιλογή των οικοδομικών υλικών και των κουφωμάτων και η αγορά επίπλων και φωτιστικών σωμάτων γίνεται συνεργατικά ώστε η νέα σας κατοικία να σας ικανοποιεί πλήρως.

Η σχεδιαστική πρόταση μας θα παραστεί με δισδιάστατα σχέδια, τρισδιάστατες απεικονίσεις και έναν πίνακα με λεπτομερή παράθεση των προϊόντων, υλικών, χρωμάτων, υφασμάτων και επίπλων που προτείνουμε. Με την έγκριση των σχεδιαστικών λύσεων περνάμε στο επόμενο στάδιο, την υλοποίηση του έργου. Η επίβλεψη του συνόλου του έργου είναι στις αρμοδιότητες μας για να διασφαλιστεί η ορθή διεκπεραίωση της σχεδιαστικής πρότασης και των εργασιών.


Έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής απόδοσης


Στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) απεικονίζεται η ενεργειακή κατάταξη του κτιρίου, σύμφωνα με την εκτιμώμενη κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας. Με το ΠΕΑ το κάθε κτίριο κατατάσσεται σε μια ενεργειακή κατηγορία (εννέα κατηγορίες, από Α+ έως Η) βάση της υπολογιζόμενης ετήσιας συνολικής κατανάλωσης πρωτογενούς ενέργειας (kWh/m2) του κτιρίου αναφοράς και του εξεταζόμενου κτηρίου, της ετήσιας κατανάλωσης ενέργειας (kWh/m2) ανά πηγή ενέργειας (ηλεκτρικό, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, Α.Π.Ε., κλπ) και τελικής χρήσης (θέρμανση, ψύξη, φωτισμός, αερισμός κλπ), της πραγματικής ετήσιας συνολικής τελικής κατανάλωσης ενέργειας και των υπολογιζόμενων και πραγματικών ετήσιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (kg CO2/m2).

Η έκδοση του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης (Π.Ε.Α.) είναι υποχρεωτική για όλα τα νέα ή ριζικώς ανακαινιζόμενα κτίρια, καθώς επίσης και για τα υφιστάμενα κτίρια σε περίπτωση αγοραπωλησίας ή μίσθωσης άνω των 50 τμ..

Το ecohabitat αναλαμβάνει την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης και προσφέρει έξυπνες και οικονομικές λύσεις για την εξοικονόμηση ενέργειας του ακινήτου σας.

Η ενεργειακή επιθεώρηση του ακινήτου σας περιλαμβάνει ολόκληρη τη διαδικασία συλλογής στοιχείων, τη διεξαγωγή εξειδικευμένων επιτόπιων ελέγχων και μετρήσεων, την ηλεκτρονική έκδοση του αριθμού πρωτοκόλλου της ενεργειακής επιθεώρησης και τον υπολογισμό της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου με βάση το λογισμικό ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ.

Με την έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού απόδοσης κτιρίου προτείνουμε λύσεις για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, με αντικειμενικό σκοπό τον προσδιορισμό των δυνατοτήτων εξοικονόμησης ενέργειας και κατ’ επέκταση τη μείωση των λειτουργικών δαπανών. Στις αρμοδιότητες μας εντάσσεται ο προσδιορισμός του κόστους που απαιτείται για την υλοποίηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων και η πιθανή ένταξή τους σε ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα.


Το κόστος του έργου διαφοροποιείται ανάλογα με τον όγκο εργασίας και το χρόνο που δαπανάται για την ολοκλήρωση του έργου σας.